Светът на търговията на дребно не изглежда като онова, което беше.

...
Светът на търговията на дребно не изглежда като онова, което беше.
Коментари Харесай

Щом ти им вярваш, ще купя и аз

Светът на търговията на дребно не наподобява като онова, което беше. Моловете замират, онлайн продажбите процъфтяват и търговците се пробват да схванат какво следва. За благополучие, мистерията не е толкоз загадъчна, колкото наподобява.

Въпреки шума към повишаването на цифровото и отпадането на физическите магазини, електронната търговия в Съединени американски щати представляваше едвам 14,3% от продажбите на дребно през 2018 година са онлайн, 40% от които са на Amazon. Повечето хора в страната към момента избират да купуват персонално. Просто пазаруването като тип прекарване не е такова, каквото беше. 

Днес хората са по-заинтересовани от преживяванията, които получават от търговците до момента в който купуват, в сравнение с от цените на продуктите. Те знаят, че могат да намерят страхотни покупко-продажби онлайн, само че се тревожат за качеството и надеждността на продуктите, продавани в евтините онлайн магазини. Когато могат да видят и допрян продуктите - и още по-добре, когато тези артикули се предлагат от другар - те се усещат по-комфортно в процеса на пазаруване.

Социалните продажби, където потребителите продават непосредствено на други хора в техните среди, бързо се трансформират в един от най-ефективните канали в ритейла. Купувачите освен виждат и допират продуктите, само че също по този начин могат да създадат покупките си, до момента в който са уверени в опита на приятелите, които ги продават.

" В отговор на големите благоприятни условия на онлайн магазините, информацията за продуктите и мненията, потребителите са склонни да купуват неща, които са били утвърдени от някой, на който имат доверие - без значение дали това е инфлуенсър, звезда или другар, продаващ артикул посредством директни продажби ", разяснява Райън Напиерски, президент на световната марка за грижа за кожата Nu Well.

Колкото по-цифров става светът, толкоз по-голямо значение имат персоналните връзки сред потребителите.

Вижте следните трендове на дребно... Чрез тях сполучливите марки прибавят човешко чувство както онлайн, по този начин и при продажбите в действителния свят.

1. Повишена значимост на лоялността. 

Хората не постоянно желаят повече благоприятни условия. Допълнителните избори ги карат да се усещат мощни и значими, само че съществуването на прекомерно доста благоприятни условия за избор може бързо да стане непреодолима тежест. Те желаят да купуват от марки, които познават и на които към този момент имат доверие, тъй че насърчавайте повторните покупки и завръщането на клиентите като адаптирате стратегия за преданост и давате на хората причини да се причислят към нея.

Клиентите нормално гравитират към марки, които им оказват помощ да се усещат свързани с други хора със сходни на техните полезности.

2. Целта преди облагата. 

Младите купувачи желаят да дават парите си на компании, които вършат повече от това да се харесат на акционерите. Те желаят техните потребителски привички да провокират позитивна смяна в света. За да спечелите повече бизнес през 2019 година, а и по-късно, помогнете на клиентите си да вземат участие в огромното социално подобрение.

Да вземем за образец Warby Parker. Чрез своята стратегия Buy-A-Pair, Give-A-Pair, компанията прави месечно подаяние за нестопански организации, които популяризират очила в развиващия се свят. Тя е дарила по този начин повече от четири милиона чифта очила от началото на програмата през 2010 година. Децата в развиващия се свят в действителност се борят да четат и очилата са им нужни. 

Според изданието Marketing Dive, марките с високо възприятие за цел нарастват повече от два пъти по отношение на междинния годишен % на напредък на другите на пазара. Същото изследване открива, че близо две трети от младежите избират марки, които застават зад нещо.

За да процъфтявате в изменящата се ритейл среда, се концентрирайте върху повече от крайния резултат във финансово отношение. 

3. Навсякъде от самото начало

" Вместо да се употребява една-единствена точка на досег с потребителите, наклонността в търговията на дребно през последните няколко години е да се разшири мрежата, която марките употребяват за постигане на евентуални клиенти ", споделя Джиа Уъртц, основен изпълнителен шеф на стилната марка Studio 15. Тоест, постанова се дълбока интеграция във всички типове канали, в това число уеб страници, пазарни места, обществени медии и други.

Хората имат персонални смарт телефони с достъп до разнообразни канали. Поддържайте непрекъснат глас на марката в мрежата и образовайте лицата, които назначавате да приказват от името на вашата марка (инфлуенсъри и други), какви са полезностите на компанията ви. Днешните консуматори бързо усещат фалша, тъй че не се отклонявайте от своите полезности при никакви условия, в която и да е платформа.

Развитието на ритейла не е от физическо към цифрово, а от безлично и непресонално, към обвързвано. Потребителите към този момент са видели задоволително колички за извършване на покупки и лавици. Марките, които им дават освен това, ще бъдат тези, които процъфтяват през актуалната година, а също и в бъдеще.

По мнение на Рет Пауър - коуч и съветник, в Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР